25 lat doświadczenia
Język

Naszahistoria

1937
Rozpoczęcie produkcji wędlin w Jastrzębiu-Zdroju na własne potrzeby przez przodka obecnych właścicieli
1946
Doskonalenie rzemiosła masarskiego przez rodzinę właścicieli w przemyśle mięsno­wędliniarskim
1989
Rozpoczęcie działalności przetwórczej pod marką Zakład Mięsny Haga Paweł Gajdzik
1998
Powiększenie grupy o drugi nowoczesny zakład przetwórczy w Golasowicach
2002
Powołanie spółki prawa handlowego Zakłady Mięsne HAGA PLUS Sp. z o.o. i przeniesienie do nowego podmiotu całej dotychczasowej działalności firmy
2006
Wybudowanie w Jastrzębiu-Zdroju nowoczesnego zakładu przetwórczego o powierzchni 6500 m2
2013
Modernizacja oraz rozbudowa parku maszynowego, inwestycja w nowe linie plastrujące
2014
Zakup innowacyjnych maszyn pakujących w systemie Quatro oraz wdrożenie systemu magazynowania i transportu wewnątrz­zakładowego pojemników logistycznych